Koronavirus

Kirjassani “Paholaisen koordinaatit” käsitellään sivujuonteena maailmanlaajuista koronaviruspandemiaa. Kirjan teksti on kirjoitettu ennen kuin SARS-CoV-2 viruksen aiheuttama tauti, COVID-19, lähti leviämään. Viimeistelin käsikirjoitusta vuonna 2019 ja samalla (väitetysti Kiinassa, Wuhanin kaupungissa) puhkesi aito koronaviruspandemia. Näin ollen kehittelemäni juonikuvio muuttui ikävällä tavalla myös todellisuudeksi.

Kirjan juonen esikuvana toimivat SARS- ja MERS-infektiot. SARSia esiintyi vuosina 2002-2003. SARSiin sairastuneista noin joka kymmenes menehtyi. MERS puolestaan tappaa vieläkin tehokkaammin, jopa 35% sairastuneista kuolee. MERS-koronavirus on edelleen aktiivinen. Onneksemme kumpikaan edellä mainituista ei ole levinnyt pandemiaksi.

Mikäli SARS tai MERS olisi levinnyt samalla tehokkuudella kuin covid-19, olisi ihmiskunta joutunut kokemaan tuomiopäivän kauhut. Virukset tappavat 10-35 % sairastuneista, silloin kun sairaanhoito toimii. Yhteiskuntarakenteiden romahtaminen olisi sivuvaikutuksineen kasvattanut kuolleiden määrää entisestään. Vertailun vuoksi Covid-19 tapauksissa kuolleisuus on maailmanlaajuisesti 1,1 %. SARS ja MERS ovat koronaviruksia ja siten sukua SARS-CoV-2 -virukselle.

Todettakoon vielä, että useat tahot käsittelevät taudinaiheuttajia laboratorio-olosuhteissa.

Osanottoni kaikille koronaviruksesta tavalla tai toisella kärsineille.

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00603
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01257

Published by Alex Linde

Kirjailija, sanoittaja, kirjoittaja, author, writer.

%d bloggers like this: