Paholaisen koordinaatit

Mestarillista toimintaa ja jännitystä Clive Cusslerin ja Tom Clancyn hengessä. “Tarina vetää ja jännitys pitää, toimintaa ja yllättäviä käänteitä tulee säännöllisesti. Linde on onnistunut loistavasti. Kirjaa lukee jännittyneenä ja mielellään. Haluaa nähdä, mitä tapahtuu seuraavaksi”. Tilaa kirja tästä. Lehdistötiedote löytyy täältä.

Entiset Navy Seal -sotilaat, Mike Blake ja hänen työparinsa Jason Gilmore selvittävät huippusalaisia toimeksiantoja Yhdysvaltain hallinnon laskuun. Blake ja Gilmore kutsutaan apuun, kun merenpohjasta löytyy japanilaisen II maailmansodassa kehittämä tappava virus. Sukellustehtävään uponneen risteilijän uumenissa osallistuu myös meriarkeologi Emma Willows. Kiinnostuneet osapuolet ydinasevaltoja myöten käyvät kilpajuoksuun Australian rannikolle, mutta vastoin kaikkia odotuksia voiton näyttääkin vievän musta hevonen. Samalla Willows ajautuu omaan seikkailunsa epätavalliselle rahtialukselle, jonka tehtävä ei kestä päivänvaloa.
Kansainvälisessä trillerissä yhdistyvät vakoilutarinat, romanssi, suurvaltapolitiikka ja pandemian uhka. Mike Blake ja Emma Willows joutuvat rikkomaan henkisiä ja fyysisiä rajojaan voittaakseen synkän historian luoman uhkakuvan. Yllättävät tapahtumat seuraavat toisiaan, kun kätketyt salaisuudet paljastuvat ja vaarallinen matka kietoo ihmiskohtaloita toisiinsa. Alex Linde on onnistunut punomaan historiallisten tapahtumien pohjalta kiehtovan kudoksen toimintaa ja jännitystä romaanissaan ”Paholaisen koordinaatit”.

26°05′46″S 111°04′33″E
Meren pohjassa Australian rannikon tuntumassa makaa saksalainen toisen maailmansodan aikainen kaapparilaiva HSK Kormoran. Vuonna 1941 alus kohtasi australialaisen HMAS Sydneyn ja joutui rajuun taisteluun, minkä seurauksena molemmat alukset upposivat. Kormoranin hylky löydettiin vuonna 2008.

731
Yksikkö 731 oli japanilaisten II maailmansodan aikainen operaatio, jossa tutkittiin biologista ja kemiallista sodankäyntiä sekä tehtiin ihmiskokeita. Operaatiossa tai siihen liittyvissä hankkeissa menehtyi joidenkin arvioiden mukaan jopa puoli miljoonaa ihmistä. Sodan jälkeen vastuuhenkilöille myönnettiin kaikessa hiljaisuudessa syytesuoja ja heiltä kerättiin tietoa Yhdysvaltain hallinnon tarpeisiin.

Arv

Arvosteluja kirjasta Paholaisen koordinaatit:

“Tarina vetää ja jännitys pitää, toimintaa ja yllättäviä käänteitä tulee säännöllisesti. Tässä Linde on onnistunut loistavasti. Kirjaa lukee jännittyneenä ja mielellään. Haluaa nähdä, mitä tapahtuu seuraavaksi”.

“Kiitos viihdyttävästä ja jännittävästä tekstistä! Kyseessä on pätevästi rakennettu kansainvälinen jännitystarina. Rakenne on toimiva, lyhyt luvut auttavat pitämään jännitteen yllä ja kuljettavat tarinaa sujuvasti eteenpäin. Panokset ovat tarpeeksi korkealla, jolloin lukija jännittää sopivasti lopputulosta.”

Kirjalla on huomattavia ansioita, kuten toimiva ja jatkuvasti jännitteinen rakenne, mutta myös asiantuntemus lukuisista kiinnostavista asioista. Kaiken kaikkiaan kirjoitus osoittaa asiantuntemusta, lukeneisuutta ja ymmärrystä maailmasta.”

Tarina soljuu, on hyvin kirjoitettu sekä jäsennelty. Erinomainen 5/5“.

“Parempi kuin Remes. Odotan jo Linden seuraavaa kirjaa”.

Teksti piti otteessaan, eikä lukemista voinut keskeyttää. Jännittävä ja sujuvasti kirjoitettu. Tapahtumat ja tunnelmat ovat mukaansatempaavasti kuvattuja“.

Tällainen on aina hyvin kiinnostavaa ja tässä toteutettu hyvin: ikään kuin luodaan salattu selitys kaikkien tuntemalle asialle. Da Vinci -koodihan teki tätä omalla tavallaan ja niin hyvin, että nousi sen ansiosta maailmanmenestykseksi.”

Kyseessä on hyvällä itseluottamuksella kirjoitettu, vetävä toimintaromaani, jonka luki erittäin mielellään

“Kirjassa yhdistellään taitavasti tositapahtumia fiktioon. Tämä lisää mielenkiintoa ja tekee tekstistä uskottavan. Lukija jää pohtimaan, mikä lopulta onkaan totuus todellisten tapahtumien takana”.

Tilaa kirja tästä – Paholaisen koordinaatit

Lehdistötiedote löytyy täältä.

%d bloggers like this: