Kirjan hinta

Kirjan pituuteen vaikuttaa luonnollisestikin tarina, joka vaatii tulla oikein kerrotuksi. Kirjassani “Paholaisen koordinaatit” on 554 sivua, 128 327 sanaa ja 942 134 merkkiä (välilyöntejä ei ole huomioitu). Tällä sivumäärällä kirjan hinnaksi muodostuu 34,9 euroa. Vertailun vuoksi Ilkka Remes – “Tornado” on pituudeltaan 448 sivua ja hinta 26,95 €. Sekä “Paholaisen koordinaatit” että “Tornado” ovat siten myyntihinnaltaan n. 0,06 euroa/sivu. Mitä enemmän kirjassa on sivuja niin sitä kalliimmat ovat tuotantokustannukset ja sen korkeammaksi myös myyntihinta muodostuu.

Kirjailijan palkkiot ovat vähäisiä sekä myytyä kirjaa kohden että kokonaisuutta tarkastellen. Suomessa ei ole kuin pieni joukko ihmisiä jotka elättävät itsensä kirjamyynnillään. Keskimääräinen kirjailijoiden tulotaso on itseasiassa todella huono. Kaunokirjallisesta työstä saatujen tulojen mediaani oli 2 294 euroa vuodessa (v. 2017). Tämä on n. 191 euroa kuukaudessa. Voidaankin siis todeta kirjoittamisen olevan ennemminkin harrastus kuin työ. Kun lasketaan yhteen verolliset tulot kaunokirjallisesta työstä ja muista kirjailijan työhön liittyvistä töistä sekä saadut apurahat, muodostuu kirjailijan vuosiansion mediaaniksi 11 000 euroa. Tämä on n. 916 euroa/kk ja vaatinee sitä, että henkilö on päätoiminen kirjailija. Lisäinfot: https://kirjailijaliitto.fi/kirjailija-lehti-artikkeli/puhutaan-rahasta/

Vertailun vuoksi, Helsingin IFK:n ottelussa muovituopillinen olutta ja kolme nakkia maksaa yhteensä 17 €. Tämä setti molemmilla erätauoilla tekee 34 euroa ja saattaa jäädä jano ja nälkä. Kirja sen sijaan on loistava ostos, josta on iloa pitkäksi aikaa ja sen voi antaa myös lahjaksi. Tilaa Paholaisen koordinaatit tästä.

Published by Alex Linde

Kirjailija, sanoittaja, kirjoittaja, author, writer.

%d bloggers like this: