Viisauden sanoja – Lausunut päällikkö Meninock

On onnetonta, kun joku pettää meidät, mutta se ei ole niin paha kuin se, että petämme itsemme. Sillä hetkellä, kun teemme virheen tai emme pääse tavoitteisiimme alamme moittia itseämme. Miten saatoimme olla niin tyhmiä, niin taitamattomia, niin huolimattomia? Me olemme omien sanojemme uhreja. On liian helppoa tottua ajatuksiin siitä, että olemme toisen luokan ihmisiä, emme ihan tasavertaisia muiden kanssa. Jos sanomme sen riittävän monta kertaa, me ajattelemme niin ja se kaikki säilyy sydämessämme, palatakseen taas, kun emme sitä kaipaa. Kuka voi rakastaa meitä, jos me emme rakasta itseämme? Kuka saa meidät ehjäksi, jos revimme itsemme jatkuvasti rikki? Itseluottamus on itsensä voittamista – ei muiden. Mutta meidän on vaalittava sitä lahjaa, joka meissä on, ymmärrettävä arvostaa kaikkia niitä pieniä asioita mitkä osaamme tehdä hyvin. Me voimme olla vain sitä mihin annamme itsellemme mahdollisuuden.
Nämä sanat ovat minun ja ne ovat tosi.

Chief Meninock

A Cherockee feast of days kirjoittanut Joyce Sequichie Hifler

  • Suomentanut Alex Linde

Published by Alex Linde

Kirjailija, sanoittaja, kirjoittaja, author, writer.

%d bloggers like this: